2016. június 29., szerda

Szecessziós ebédlő garnitúra - Jelenlegi ára: 490 000 Ft

A 12 részes rusztikus elemekkel átszőtt szecessziós ebédlő garnitúra J. W. Müller császári és királyi udvari asztalos műhelyéből (Bécs) származik. A bútorok részletmegoldásai, finom arányai és anyaghasználata érthetővé teszik számunkra, hogy miért is tartozott a gyártó a kor szakmai elitjébe.
A bútorok kiváló állapota annak köszönhető, hogy több mint 100 éven keresztül ugyan annak a Bécs környéki polgárcsaládnak a tágas ebédlőjében álltak. Innen vásároltuk meg őket, törölgettük át a darabokat, és cseréltük a kárpitos elemeket.
A garnitúra valamennyi faragott vagy esztergált eleme tömör tölgy, a nagyobb sík felületek pedig tölgy furnérral bevont puhafából (fenyő) készültek, ezért repedés nincs rajtuk.
  
Nagy tálaló
A szerkezetileg kifogástalan századfordulós bútor egyedisét többek között a felső fiókokon végigfutó, rendkívül igényesen faragott szőlő motívum, a megtört vonalvezetés, a rusztikus bronz veretek, a munkalap és felső eleme azúrkék Villeroy & Boch kerámiacsempéi, a csiszolt üvegek, továbbá a míves bronz dombormű adják.
Valamennyi fiók és ajtó sárgaréz zára kifogástalanul működik, a tálalóhoz 1 db eredeti kulcs tartozik.
A bútor azonnal használatba vehető, tiszta és ápolt, a fiókok és ajtók könnyen és pontosan működnek, a polcok jól pakolhatók, a tálaló szekrénynek a korából adódó apró használati nyomokon kívül semmilyen hibája sincs. A munkalap bal sarkában az oszlopok tövében van egy kifehéredett kis rész, könnyedén javítható.
Méretek: 189 cm széles, 186 cm magas, középen 72 cm mély (széleken 54 cm). A felső elem leemelhető, ekkor a magassága 94 cm.
 
Kis tálaló
Leírása főbb vonalakban a nagy tálalóval egyezik (bronz dombormű és csempék kivételével).
Méretek: 110 cm széles, 1 86 cm magas, 52 cm mély, a felső elem le! emelhető, ekkor a magassága 94 cm.
 
Ebédlő asztal
Rendkívül stabil és tekintélyes darab, dupla asztallap, amely az alsó két fél kihúzásával a duplájára növelhető, így akár 10 fő is kényelmesen elfér körülötte.   A felső furnér páca egyes helyeken kissé kopott (min. 100 év használat), de a furnér ép, így könnyen javítható (már amennyiben valaki szükségét érzi).
Asztallap mérete: 120x140 (280) cm, asztal magassága 78 cm
 
6 db szék
Valamennyi szék tökéletesen stabil, ép és kiválóan megőrzött állapotú. A kárpitozást kompletten cseréltük 3 éve, jelenleg kemény szivacson rusztikus hatású textilbőr kárpit (kimondottan drága, minőségi anyag), bronz színű kárpitos szegekkel. Mivel a székek a vendégházunkban voltak és gyakorlatilag nem is használtuk őket, így egyiken sincs semmilyen sérülés vagy folt, mint ha most hoztuk volna el a kárpitostól.
Háttámla magassága: 111 cm, ülőlap legszélesebb része: 45 cm, mélysége 48 cm, ülésmagasság 48 cm.
 
2 db karfás szék
Kifogástalan állapotú, tekintélyes méretű és súlyú, kényelmes karfás székek.
Háttámla magassága: 100 cm, szélesség karfáknál: 69 cm, ülőlap legszélesebb része elől: 60 cm, mélysége 55 cm, ülésmagasság 48 cm.
 
3 személyes pad
Nem az eredeti garnitúra része, egy éve vásároltuk hozzá szintén Ausztriában, de ahhoz nagyon hasonló formavilágú, egyező színnel, a székekével azonos új kárpitozással. A bal oldalán hiányzik róla egy esztergált gomb, ettől eltekintve korához képest kiváló állapotú.
Szélessége: 181 cm, mélysége: 65 cm, magassága 84 cm.
A garnitúrát elsősorban egyben szeretnénk értékesíteni, de érdeklődés esetén az egyes elemeit is beárazom.

Jelenlegi ára: 490 000 Ft
Az aukció vége: 2016-07-09 16:05 . Szecessziós ebédlő garnitúra - Jelenlegi ára: 490 000 Ft