2017. szeptember 23., szombat

Környezetvédelem analitikája 2. Vízanalitika * Literáthy Péter - Jelenlegi ára: 500 Ft

178 oldal
Megjelent 350 példányban, 68 ábrával. Tankönyvi száma: 420/75
könyvtári pecsétekkel -  a könyv nem foltos, csak árnyékosra sikerült a kép - az egyik példány hátsó borítólapja hiányzik
"A környezet elszennyeződésének egyre gyorsuló folyamata, az egyes sűrűn lakott ipari területeken már-már kritikussá váló helyzet szükségszerűvé teszi, a műszaki tudományos alapokon nyugvó szervezett védekezést. A környezetvédelem területén ez a szükségszerűség elsőként a vizkészletek minőségi állapotának megóvására irányuló tevékenység: a vizminőségszabályozás területén jelentkezett.
A gyors ütemben növekvő vízigények kielégítése kellő mennyiségű és minőségű viz biztositását követeli, amely sok esetben már ivóvízellátás céljára is csak közvetlenül felszíni vizekből - folyók, tavak, tározók - történő vízkivétellel valósitható meg. Ugyanekkor az elhasznált, szennyezett viz visszakerül a felszíni vizbe, ahol vizminőségromlást, vízszennyezést idéz elő.
Vízszennyezés alatt értünk minden olyan hatást, amely vízkészletünk, elsősorban felszíni vizeink minőségét ugy változtatja meg, hogy a viz alkalmassága emberi használatra és a benne lejátszódó természetes életfolyamatok biztositására csökken vagy megszűnik. A vizminőségszabályozás tulajdonképpen a vízszennyezés szabályozása. Célja, hogy egy adott vízgyűjtőterületen a szennyvizeket befogadó vízkészlet, elsősorban felszíni vizek minőségi állapotát olyan meghatározott korlátok között tartsa, amely lehetővé teszi a különböző célú vízhasznosítást, illetve a minőségi igények kielégítését. Ezen túlmenően a vizminőségszabályozás természetesen a szennyező hatások csökkentésére irányul.
Ma, amikor nyilvánvaló az ember által előidézett szennyezés sokrétűségének és mennyiségének növekedése, egyre nagyobb az igény, hogy több és pontosabb információt kapjunk a viz minőségéről.
A káros hatások és az ezeket előidéző határkoncentrációk megállapítása, az egyes vegyületek meghatározására megfelelő szelektivitású és érzékeny analitikai módszerek kidolgozása, ezek alapján az élővizek minőségváltozásainak tanulmányozása, a bekövetkezett szennyezések megszüntetésének módszerei mind önálló, de mégis összefüggő kutatómunkát igényelnek.  "
Személyes átvétel a Mexikói úti kisföldalatti végállomáson (XIV.  ker. ),
vagy az Oktogonon lehetséges.
Ha ez nem megoldható postán küldöm, banki átutalás után. Utánvéttel nem küldöm.


Jelenlegi ára: 500 Ft
Az aukció vége: 2017-10-13 21:34 .