2018. január 25., csütörtök

Rode NT55 illesztett mikrofon pár - kardioid + gömb - Jelenlegi ára: 129 990 Ft

Pár évvel ezelőtt vásároltam ezt a Rode NT55 mikrofonpárt. Nagyon szép felvételeket lehet vele készíteni, de mivel kb. 20 órát használtam, és a többi időt dobozban töltötte, így arra jutottam, hogy nincs rá szükségem, ezért szeretném eladni. Van hozzá egy K&M mikrofontartó is, melyet ajándékba adok a mikrofnokohoz.
Kisméretű 1/2"-os kardioid és gömb kondenzátor mikrofon illesztett pár. Az NT55-ben ugyanaz az aranyozott kapszula tallálható, mint a már jól ismert NT5-ben. Kicsit javítottak a frekvenciamenetén, és a dinamikáján, és a mikrofon saját zaját kompenzálták.
Talán a legszembetűnőbb különbség a két mikrofon között, már a típusjelzésen kívűl, hogy az NT55 oldalán két darab három állású kapcsolóval szabályozhatjuk a belső elektronikát. Az egyik egy PAD kapcsoló, amely 0dB, 10dB, vagy 20dB csillapítást tesz a hangjel útjába, a másik pedig egy mélyvágó szűrő, amely kattintható kikapcsolt állapotba, valamint 75Hz, vagy 150Hz-es állásba.
Még egy jelentős különbség, hogy a mikrofon mellett a táskában egy másik kapszula is csücsül. Ennek a karakterisztikája gömb, így tehát szabadon variálhatunk a kettő között az épp aktuális helyzetnek megfelelően.
Külső előfeszítésű kapszula
Aranyozott 1/2" membrán
Három állású PAD kapcsoló:   0dB, -10dB és -20dB
Három állású mélyvágó szűrő: kikapcsolt, 75Hz és 150Hz
Cserélhető kapszulák gömb, vagy kardioid karakterisztikával
Masszív selyemfényű fémház
Audio osztályú felületszerelt alkatrészek
Alacsony sajátzaj
Széles frekvenciaátvitel


Jelenlegi ára: 129 990 Ft
Az aukció vége: 2018-02-01 09:27 .