2020. március 24., kedd

Kanári-szigeteki datolyapálma - Phoenix canariensis - Egzotikus cserepes dísznövény. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Phoenix canariensis – Kanári-szigeteki datolyapálma
5 db mag!
A Kanári-szigetek alacsonyabb régióiban őshonos pálmafaj a datolyapálmánál (Ph. dactilifera) alacsonyabbra növő és zömökebb, vaskosabb törzsű növény. Nagyon kedvelt, látványos megjelenésű díszfa a trópusi szubtrópusi területeken. Az idősebb növények levelei 3-6 méter hosszúak is lehetnek, a levélgerincen mindkét oldalon 80-100 levélkével. Elágazó bugavirágzata 90-120 centiméteres, narancsszínű termései kisebbek, mint a közönséges datolyapálmáé, ehetőek, de az ízük nem élvezetes.
Magyarországon edényes növényként tarthatjuk. Nyáron kitehetjük a kertbe, de télen világos, hűvös helyen, mérsékelt öntözés mellett teleltessük. Fényigényes növény, fényszegény helyen levelei megnyúlnak. A fiatal növénykét érdemes rendszeresen öntözni, de a pangó vizet nem szereti. Az idősebb növények már jól tűrik a szárazságot. Talajban nem válogat, de a semleges kémhatású, vagy enyhén savanyú virágföldet jobban kedveli, mint a meszeset.
Magjai könnyen csíráznak. Először egy napig szobahőmérsékletű vízben áztassuk. Ezután vessük el termőföld és homok keverékébe, 1 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25-27 fok körül van. Csírázási ideje 4-12 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-04-13 23:29 .