2021. április 25., vasárnap

Békéscsaba - Tóth József - Jelenlegi ára: 800 Ft

Békéscsaba - Tóth József
Részlet a könyvből:
"Békéscsaba Magyarország DK-i részén, az Alföldön, Budapesttől mintegy 200, a környező nagyobb városoktól (Szeged, Debrecen, Szolnok) mintegy 100, az országhatártól alig 20 km-re helyezkedik el. 70 000 lakosával DK-Magyarország legjelentősebb települése, Békés megye székhelye.
Békéscsaba tipikus ártérperemi település. Csaknem 200 km2-es közigazgatási határának egy része a Körősök ma már természetesen gátakkal védett árterére, más részei a magasabb, termékeny csernozjomtalajokkal borított Békés-csanádi löszhát területére terjednek ki. A város éghajlata kontinentális: a tél viszonylag hideg (január: -1, 1 celsius fokos középhőmérséklet), a nyár meleg (július: 22. 5 celsius fok), a város évi középhőmérséklete (11, 1 celsius fok) egyike a legmagasabbnak hazánkban. A csapadék sokévi átlaga 560 mm, a napsütéses órák száma 2000. Legjelentősebb vize a városképi jelentőségű Élővíz-csatorna. A várostól néhány km-re, a szanazugi üdülőtelepnél egyesülő Fekete- és Fehér-Körösön kívül a határban számos, a folyószabályozások idejéből visszamaradt holtág található. Ezek, valamint a várostól DK-re elterülő szikes legelők őrizték meg leginkább a táj eredeti növény-és állatvilágának nyomait.
A város határából előkerült régészeti leletek tanúsága szerint a terület már évezredekkel ezelőtt is lakott volt. A népvándorlás korának népei után, a 9. század végén a honfoglaló magyarok szállták meg a Körösök vidékét, mely attól kezdve tartósan és folyamatosan a birtokukban maradt. "
Kiadó: Békéscsaba Város Tanácsának Végrehajtó Bizottsága
Kiadás éve: 1984
Kiadás helye: Békéscsaba
Nyomda: Kner Nyomda
Kötés típusa:: kemény papírkötés
Terjedelem: 76 oldal
Nyelv: magyar
Méret: __edition. size. text
Súly: 0. 37kg
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**111406242**)]

Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2021-04-26 11:02 .